3 (natuur)Filmtips Voor Het Weekend

Hoewel ik dieren liever in het wild zie, hebben we sinds dit jaar een abonnement op Ouwehands Dierenpark in Rhenen. En sindsdien zijn we bijna iedere 2 weken gegaan. Vooral omdat Layla helemaal gek is op dieren want zodra ze een giraffe ziet roept ze ‘waaauuw’. Heel logisch ook want al die dieren van zo dichtbij zien blijft bijzonder. Als Layla dan ook een keertje tv mag kijken, zet ik maar al te graag een natuurfilm aan waar ze vol bewondering naar kijkt. En ik vind het helemaal niet erg om dan even mee te kijken (of gewoon een film alleen te kijken) want er zitten veel mooie films tussen.

Dit is mijn top 3 natuurfilms. Perfect voor een regenachtige zondag als je het mij vraagt!

Disneynature Elephant (Disney+)

Deze film staat sowieso op nummer 1 van mijn top 3. Ik vind dit zo’n mooie film. Je ziet echt hoe een kudde olifanten van de ene plek naar de andere plek trekt. Welke gevaren ze tegen komen maar ook welke mooie plekjes ze bezoeken. Het is zo mooi gefilmd dat je echt meegenomen wordt op hun reis naar een betere plek. Echt heel bijzonder om van zo dichtbij te zien.

Wat ook leuk is aan deze film is dat ze een aparte behind-the-scenes film hebben gemaakt. Ze laten je zien hoe ze de film hebben opgenomen en daarin kun je pas echt zien hoe dicht ze bij de kudde olifanten waren tijdens de opnames.

Disneynature Born in China (Disney+)

In deze film volg je drie verschillende dieren en vertellen ze dan dus ook 3 verschillende verhalen. Er komen pandaberen in voor, gouden aapjes en sneeuwluipaarden. Alle drie de verhalen zijn bijzonder om te volgen. Ook hier zie je van heel dichtbij hoe de dieren leven, met elkaar omgaan en hoe ze opgroeien. Helaas vond ik deze film ook 1 van de meest heftige films maar je wordt wel weer bewust van het feit dat het de natuur is en je er soms niks aan kunt doen, hoe zielig ook.

Disneynature Bears (Disney+)

Dit is zeker ook een film welke thuishoort in mijn top 3. Sowieso ben ik gek op beren, maar ik vond deze film erg lijken op Elephant. De opbouw is ergens hetzelfde want ook hier volgen ze een familie die van de ene plek naar de andere plek trekt. Ze volgen pasgeboren beertjes en hun moeder en ziet ze ook echt opgroeien. Ze zijn in het begin zo klein dat je je bijna niet kunt voorstellen dat ze gevaarlijk kunnen zijn wanneer je ze in het wild tegenkomt.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate