Betere manieren om parfum aan te brengen

Ik denk dat ik eigenlijk nooit de deur uitga zonder parfum. Maar toen ik mij meer ging verdiepen in skincare, kwam ik er ook achter dat parfum erg slecht kan zijn voor je huid.

Parfum kan mogelijk schadelijke chemicaliën en synthetische stoffen bevatten welke zich in ons systeem ophopen, je uit balans brengen en zijn over het algemeen giftig. Dus, wat nu?

Je kunt natuurlijk al je parfum weggooien en nieuwe, niet giftige (ook wel non-toxic/Phthalate-vrij) geuren aanschaffen. Dit in de hoop dat je een geur vindt die een beetje lijkt op je ‘signature scent’. Ik zou dit zelf alleen nooit doen, omdat ik echt een paar geuren heb waar je nooit een replica van kunt vinden en waar ik dol op ben. Ik zou zelf dus nooit helemaal kunnen overstappen op alleen maar niet giftige parfum. Wat ik wel ga doen is een aantal geuren die ik toch nooit draag weggeven of wegdoen, en in plaats daarvan andere ‘clean’ parfums aanschaffen. Zo kan ik het makkelijk afwisselen en draag ik niet iedere dag giftige parfum.

In plaats van op de plekken waar je lymfeklieren zitten (je keel, pols, achter je oor of andere gevoelige plekjes) te spuiten, zijn er gelukkig ook nog andere manieren waarop jij jouw favoriete geur kunt gebruiken.

In je kledingkast

Heb je echt 1 favoriete geur? Dan kun je een katoenen doek parfumeren met deze geur, de doek opvouwen en tussen je kleding in je kast leggen. Je kleding zal subtiel ruiken naar deze geur en wanneer je je kast opent ruikt deze heerlijk!

Je kleding parfumeren

Wat ik zelf vaak doe is een beetje parfum gebruiken op mijn sjaal, jas of shirtje. Die doe ik voordat ik het ga dragen zodat het ook niet op mijn huid kan komen. De geur blijft echt de hele dag zitten (op je sjaal zelfs veel langer!) dus je hoeft het gedurende de dag niet opnieuw aan te brengen. Ideaal! Let alleen wel op met delicate stoffen. Gebruik de parfum van een afstandje of doe het dan liever in je haar. Dit om vlekken in je kleding te voorkomen.

Haarparfum

Er bestaan speciale haarparfums (ookwel hairmist). Deze kun je natuurlijk direct aanschaffen maar je kunt hiervoor ook je eigen geur gebruiken. Zo spray je de parfum niet direct op je huid (dus ook niet op je hoofdhuid), maar draag je toch jouw favoriete parfum. De geur zal waarschijnlijk iets minder sterk ruiken maar het blijft wel lang zitten!

Dit zijn dus een alternatieve manieren om je parfum te dragen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je nu al je parfum weg zou gooien. Maar het is misschien wel een idee om de volgende keer wanneer je een nieuwe geur koopt, te kijken of het een non-toxic parfum is.

Wat is jouw favoriete geur en hoe gebruik jij deze?

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate