Dierendag

4 oktober is niet alleen mijn verjaardag maar ook dierendag. Een dag waarop je extra stilstaat bij het hebben van een huisdier, dieren in het ‘algemeen’ en bijvoorbeeld bij het eten van vlees. Dit laatste doe ik al een stuk minder dan ik voorheen deed. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nooit super veel vlees heb gegeten en er zitten weken tussen waarin ik helemaal geen vlees eet. Wanneer ik dit wel doe, kijk ik bewust naar de beter leven stickers op de verpakkingen. Voor wat het waard is.

Ik vind dat je helemaal zelf moet weten of je vlees eet of niet. Wel vind ik dat iedereen er wat meer bewust mee bezig mag zijn. Wat minder mag wel en dat kan iedereen. Zo hoef je echt niet iedere dag vlees te eten en wanneer je vlees eet kijk naar de sticker, net zoals ik, en pak niet meteen een grote voordeel verpakking. Mijn vriend is dol op vlees maar kan ook makkelijk een dag zonder. En wanneer hij zin heeft in vlees en ik niet, is dat ook prima. En daarbij, een klein stukje vlees in plaats van een groot stuk kan ook makkelijk.

Geef op dierendag (en eigenlijk op alle andere dagen) wat extra liefde aan je (huis) dier, kijk eens op wwf (of een goed doel/stichting in de buurt) als je op een andere manier een steentje bij wilt dragen en eet sowieso een dag geen vlees. Doe dit niet alleen op dierendag maar kijk hoe je hier een nieuw ‘normaal’ van kunt maken. Geloof mij, het voelt echt goed als je minder vlees eet. Als iedereen wat minder vlees zou eten, of helemaal niet meer, zou dat de wereld een stukje mooier maken.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate