Haal alles uit jouw masker!

Hoe vaak gebruik je een masker? Hoe bereid je je huid voor? Mag ik een DIY masker gebruiken of werkt dit niet?

Een aantal vragen waarop je het antwoord misschien niet weet, maar waar je wel benieuwd naar bent. In deze post deel ik een aantal tips met jullie om alles uit je gezichtsmasker te halen!

Tip 1: Kies een masker welke bij jouw huidtype past

In mijn vorige post schreef ik al dat het super belangrijk is om echt een masker te kiezen welke bij jouw huidtype past. Ga dus niet naar de winkel en denk ‘Goh, die ziet er leuk uit, laat ik die eens meenemen’. Kijk eerst goed naar de ingrediënten, wat voor een soort masker het is en of het masker wel geschikt is voor jouw huid. Het moet echt een toevoeging zijn aan je skincare routine en niet de huid verstoren.

bron: instagram @clolloyd_
Tip 2: Wanneer kun je het beste een masker aanbrengen?

Een masker gebruik je over het algemeen één keer per week. Heel soms twee keer maar zeker niet vaker. Dit is ook erg afhankelijk van je huidtype. Een masker zit vol geconcentreerde werkstoffen waardoor een masker je huid echt een boost kan geven.

Wanneer je een masker gebruikt is niet zo belangrijk. Persoonlijk gebruik ik een masker wekelijks en doe ik dit bijna altijd op zaterdag. Maar ga jij een keertje op een vrijdag of zondag uit en wil je je huid een extra boost geven? Dan is het niet erg om je masker op een andere dag te gebruiken.

Tip 3: Voordat je een masker aanbrengt

Voordat je een masker gaat gebruiken zorg je ervoor dat je huid goed gereinigd is. Dit doe je door middel van een cleanser. De cleanser die je normaal gebruikt is prima. Je kunt ook een cleanser en een exfoliant gebruiken. Wanneer je een exfoliant gebruikt, kan de huid de ingrediënten van het masker beter opnemen. Gebruik alleen geen exfoliant wanneer je een peelingmasker gaat gebruiken. Je bent de huid dan dubbel aan het exfoliëren waardoor het de huid kan irriteren.

Laat een goed masker ook nooit langer dan de aangegeven tijd op de huid zitten (check dit dus voor het aanbrengen!). Zit de tijd erop? Spoel het masker (afhankelijk van het type masker) af met water en gebruik niet nogmaals een cleaner.

Tip 4: Ga voor een gezichtsmasker uit een tube

Producten uit een tube zijn doorgaans langer houdbaar en het is een stuk schoner. Wanneer je toch een fijn masker hebt gevonden in een pot is dit natuurlijk geen probleem. Je kunt ‘m dan alleen iets minder lang gebruiken en het is super belangrijk om er niet met je hand in te gaan. Gebruik in plaats van je handen een schone spatel. Op die manier kunnen er minder bacteriën bij komen en blijven de werkende stoffen het best bewaard.

Breng ook altijd een (klei)masker aan met een kwastje (wel goed schoonmaken!) of met je handen. Ga geen andere gekke dingen gebruiken om een masker mee aan te brengen zoals bijvoorbeeld een lepel.

Tip 5: Maak zelf eens een masker!

Je kunt natuurlijk een masker kopen online of in de winkel, maar hoe leuk is het om zelf een masker te maken? Ik deed dit vroeger vaak met mijn zusje en we gebruikten de meest gekke dingen voor de maskers.

Een DIY masker klinkt natuurlijk super leuk en handig maar je moet wel opletten wat je op je gezicht smeert. Ik zal binnenkort een aantal DIY maskers met jullie delen welke ik super fijn vind! Ik wissel zo’n masker af met bijvoorbeeld een sheetmasker of een crèmemasker. Het ligt er maar net aan wat mijn huid op dat moment nodig heeft.

Tip 6: Stoom je gezicht

Iets wat ik eerder ook nooit deed maar waar ik nu bij zweer is je gezicht stomen tijdens je skincare routine of in ieder geval voordat je een hydraterend masker aanbrengt. Stoom je gezicht bijvoorbeeld in de douche om het vet/talg in de poriën te verzachten en gebruik daarna een exfoliant. Wanneer je hierna het masker aanbrengt, kunnen de ingrediënten dieper in de huid dringen.

Met deze tips weet ik zeker dat je voortaan nog meer uit je masker haalt dan je al deed! Wat doe jij voordat je een maskers aanbrengt? Of heb je nog fijne tips?
Follow:
Share:

3 Comments

 1. June 13, 2020 / 6:23 pm

  Oh ik ben alvast heel erg benieuwd naar die DIY maskers! Leuke tips ook!

  • June 13, 2020 / 9:28 pm

   Wat leuk om te horen!
   Dankjewel♡

 2. July 11, 2020 / 11:13 am

  Fijne tips die ik eigenlijk al jaren zo gebruik. Wekelijks gebruik ik een masker op zaterdag waar mijn huid me steeds dankbaar voor is 😉 Alleen het stomen doe ik eigenlijk niet..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate