IKEA PLAY KITCHEN (DIY)

Zoals ik al eerder schreef zouden Danny en ik een speelkeuken aan Layla geven voor Kerst. We zijn er een paar dagen mee bezig geweest om ‘m te schuren, verven, nog een keer verven, en nog een keer verven, in elkaar zetten en de achterwand te maken maar ik ben uiteindelijk super blij met resultaat! En Layla wil niks anders meer dan met haar keukentje spelen.

Het keukentje is van Ikea en het is het DUKTIG keukentje. Een speelkeukentje welke heel makkelijk te verven is. Hoewel ik wel moet zeggen dat de verf van de kraan en het wasbakje al wat losgaat dus daar moet ik nog iets op verzinnen. Maar het is een heel handig en relatief goedkoop speelkeukentje waar je ontzettend veel kanten mee op kunt. We zaten eerst te kijken naar het roze speelkeukentje van Petite Amelie (we hebben daar ook een tipi van) maar vonden ‘m toch wel erg roze. Ik ben daarom op Pinterest gaan rondkijken en toen kwam ik allemaal mooie keukentjes tegen! Misschien dat we ‘m nog een beetje gaan aanpassen maar voor nu ben ik blij dat ‘ie helemaal wit is. We hebben er ook echt een beetje een droomkeuken van gemaakt. Meer mijn droomkeuken eigenlijk, haha. Met een “marmeren” keukenblad en “messing” kranen en handgrepen. Ik wilde eigenlijk ook nog de inductie kookplaat goud verven maar deze was ik helemaal vergeten! Ik kwam er echt pas op kerstavond achter dus dat was een beetje jammer (of gewoon dom van mij? Hmmm…).

Het speelgoed voor in het speelkeukentje is van Zara Home (daar hebben ze zoveel leuke dingetjes!), Søstrene Grene en Hema. Eigenlijk alles is van hout omdat ik houten speelgoed vaak veel mooier vind dan plastic en het is natuurlijk duurzaam speelgoed.

Wij hebben gebruikt:

  • Praxis decoratiefolie marmer
  • Flexa (verf zal ik nog toevoegen)
  • Goudspray (merk zal ik ook nog toevoegen)

Speelgoed:

  • Pannetjes zijn van Zara Home
  • Bakje met koekjes en cakejes van Hema
  • Koffiezetapparaatje is van de Action maar heb ik opgeschuurd en opnieuw geverfd
  • Pollepel, soeplepel, spatel en deegroller zijn van Søstrene Grene

Maar wat natuurlijk het allerbelangrijkste is, is dat Layla super blij is met het keukentje! Of hij nou paars, geel, oranje of groen was. Ze speelt er nu al uren mee en zegt steeds “koeuke”. Ik dacht eerst dat ze steeds een koekje wilde maar nee, ze wil dan met het keukentje spelen.

Follow:
Share:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate