Skincare #shelfie

Ik had mezelf voorgenomen om vandaag en aantal artikelen af te schrijven waar ik al een tijdje mee bezig ben. Om een of andere reden kom ik er gewoon niet doorheen en blijf ik het maar uitstellen.

Bron: Instagram – vickyy__v via shelfielust

Super zonde want ik heb zoveel posts klaarstaan waar ik alleen nog maar een keertje overheen hoef te lezen en hier en daar wat aan moet passen. Ik kom er alleen steeds niet aan toe of heb gewoon geen inspiratie. En wat doe ik als ik geen inspiratie heb? Scrollen door Instagram en Pinterest en dit keer vooral zoeken naar de perfecte skincare shelfie.

Als er iets is waar ik vrolijk van word dan zijn dat wel skincare shelfies.
Er zijn hele pagina’s op Instagram en Pinterest te vinden met shelfies en mij hoor je niet klagen! Ik kan uren kijken naar deze perfect georganiseerde plankjes vol skincare producten en ideeën opdoen. Vooral wanneer alle producten 1 kleur hebben of wanneer ze op kleur geordend staan. Het is trouwens ook fijn als de namen naar voren staan zodat je goed kunt zien welke producten er op het plankje staan. Oh, verklaar mij maar voor gek maar ik kan hier echt intens van genieten haha.

Als je deze foto’s ziet, wordt je daar dan niet meteen gelukkig van? Misschien zelfs een beetje jaloers want wie wil er nou niet zo’n perfecte skincare collectie?

Hoe maak je zo’n perfecte skincare #shelfie?

Dat ik hier een stappenplan voor schrijf, haha. Maar ik ga het toch doen!

 • Verzamel al je favoriete skincare producten. Maak ze eventueel schoon zodat ze mooi blinkend op de foto staan (wel zo fijn).
 • Naast je favoriete skincare producten kun je eventueel ook een aantal andere dingetjes gebruiken zoals bijvoorbeeld een mooie kaars, stickers, een potje met bijvoorbeeld wattenstaafjes, een paar fijne beauty/haar producten (of doe dit met je beauty/haar producten in plaats van skincare producten), een schaaltje met je mooiste sieraden, je favoriete parfum of iets anders moois!

Bron: Instagram seewantwear via shelfielust
 • Plaats alles op de schone plankjes in je badkamermeubel. Of misschien heb jij wel je producten aan je slaapkamer muur hangen? Of heb je zo’n mega leuke mini fridge? Of een marmeren wastafel? Alles kan! Als je trouwens zo’n mini fridge hebt, laat mij alsjeblieft even weten waar je die gekocht hebt. Ik ben er al zolang naar opzoek maar vaak worden ze alleen verkocht in Amerika of Australië.
 • Zorg ervoor dat alle producten met hun label naar de voorkant gericht staan. Ik vind het zelf mooi als je alle producten op kleur plaatst. Dus bijvoorbeeld alleen maar roze producten, of alleen maar witte producten. Heb je veel producten in verschillende kleuren? Dan kun je deze ook gewoon bij elkaar plaatsen. Je zet dan bijvoorbeeld alle blauwe producten bij elkaar en alle roze producten etc.
 • Tijd om de perfecte shelfie te maken! Zorg ervoor dat je alleen een foto maakt van de producten die je op de plankjes hebt gezet (of wat je ook gaat gebruiken) en er verder niks omheen hebt staan. Het gaat namelijk echt om de producten. Het is ook belangrijk om gebruik te maken van natuurlijk licht. Probeer de foto zo licht mogelijk (niet overbelicht) te maken zodat de tekst op de producten goed te zien is.

Zo, nu weet je hoe je de perfecte skincare #shelfie zelf kunt maken. Is niet zo heel moeilijk, toch? Misschien dat ik ooit zelf ook eens zo’n skincare shelfie ga maken. Zo kan ik meteen laten zien welke producten ik graag gebruik!

Had jij al eens van een skincare #shelfie gehoord? Ik ben super benieuwd naar jullie shelfies dus mocht je er een geplaatst hebben laat het mij weten!
Follow:
Share:

6 Comments

 1. July 10, 2020 / 3:17 pm

  Leuk artikel! Ik had nog nooit gehoord van een Shelfie. Helemaal niet gek dat je hier gelukkig van word, ik herken het gevoel namelijk helemaal. Ik gebruik helaas veel skincare producten waarbij de producenten niet geïnvesteerd hebben in een mooie verpakking. Daarom kan ik extra genieten van de shelfies van anderen.

  • July 10, 2020 / 9:35 pm

   Wat leuk om te horen dat ik niet de enige ben, haha! Vaak zijn de producten met iets minder mooie verpakkingen het beste dus mijn shelfies zullen er ook echt nooit zo kleurrijk en mooi uitzien als shelfies van anderen, helaas.

 2. July 12, 2020 / 9:02 am

  Hahaha kende term Shelfie nog helemaal niet! Ik heb zelf echt ontzettend veel skincare. Eerlijk gezegd ben ik vaak wel te lui om veel te doen haahah

  • July 12, 2020 / 8:32 pm

   Hahaha ik ken dat wel! Eerst was ik er ook veel te lui voor om alle stappen iedere ochtend en avond te doen, totdat ik erachter kwam dat dit voor mijn huid wel echt het beste is. Ik heb mezelf in het begin echt ‘verplicht’ om het te doen en nu vind ik het nog leuk ook! 🙂

 3. July 13, 2020 / 8:11 am

  Ik ben juist meer aan het opruimen van selfcare producten. Minder is meer 😉

 4. August 11, 2020 / 11:39 am

  thank you for the article, amazing product.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate